CasesHolderPage

Tesla header

De Amerikaanse autofabrikant Tesla Motors is bekend van zijn elektrische auto’s. Het merk wilde een netwerk opzetten van service- en showroomlocaties in Europa. Archiment is ingeschakeld om het proces te overzien en de ambities van Tesla waar te maken.

Voor Tesla zijn we een verlengstuk van hun organisatie in Europa en verzorgen we het opzetten van de servicecenters en showrooms van A tot Z. Daarbij bieden we full-service projectmanagement. Te beginnen met een budgetberekening, daarna het ontwerp afstemmen met een architect en diverse consultants. Vervolgens bereiden we de tenderdocumenten voor en begeleiden we het tenderproces. Ook aan het gunnen van de contracten dragen we bij. We houden toezicht op de realisatie en zijn tijdens de bouw wekelijks aanwezig om het project volgens planning, budget en de gestelde kwaliteitseisen op te leveren.

Ook tijdens de gebruiksfase ontzorgen wij Tesla met onderhoudswerkzaamheden en verbouwingen. Wij beschikken over een loods waarmee wij de logistiek van meubels en andere interieurelementen op een efficiënte wijze kunnen organiseren.

 

Lokale samenwerking

Om de uitvoering te faciliteren in diverse landen, werken we samen met een groot aantal lokale bedrijven uit ons Europese netwerk om de continuïteit, efficiëntie en kwaliteit optimaal te houden. Aangezien de projecten door heel Europa worden uitgevoerd, komen de uitstekende communicatievaardigheden van ons team in Engels, Duits, Frans en uiteraard Nederlands goed van pas.

 

Archiment internationaal

Bekijk onze internationale website voor meer informatie over de internationale activiteiten van Archiment.

Facts and figures

Tijdslijn

Hij wilde hetzelfde betrouwbare en capabele projectmanagementbureau op zijn projecten hebben als bij Apple.

Archiment werd uitgekozen om het eerste distributiecentrum in Europa te realiseren, het mega center in Tilburg.

Op dat moment was het plan van Tesla nog maar half uitgewerkt. Archiment heeft in 3 maanden tijd veel met Tesla samengewerkt, ideeën ingebracht en zo naar een definitieve versie van het Europese concept toegewerkt.

Enkele voorbeelden van onze expertise hebben betrekking op gebruik van specifieke materialen en de nauwkeurige kennis van brandveiligheid procedures in elk afzonderlijk land.

Binnen een paar weken na aanvang van de werkzaamheden aan de Tilburg Mega Center, kwam de volgende aanbieding. Dit werd de bouw van een netwerk van servicecentra in heel Europa. In de afgelopen vier jaar zijn deze projecten gerealiseerd in de volgende landen; Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland en Oostenrijk.

Archiment is van cruciaal belang voor de verspreiding van Tesla in Europa, omdat ze betrokken zijn geweest bij de bouw op elke locatie. Archiment blijft vandaag het belangrijkste project management bureau van Tesla, omdat ze altijd op tijd, binnen budget en volgens de exacte specificaties van de klant leveren.

Vervolg

“Archiment heeft een sleutelrol vervuld in de vestiging van Tesla in Europa”

Jeroen Brantsma, Archiment projectmanager on behalf of Tesla Motors

Cases

Bijenkorf

Apple