CasesHolderPage

West Luidense Poort Tiel

Als Archiment zijn wij actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe culturele hart van Tiel. Archiment is samen met de tendermanager verantwoordelijk geweest voor de correcte vertaling van de Output Specificatie in een Ontwerp. Uiteindelijk diende het plan uitgewerkt te worden tot VO / VO+ niveau. Gedurende de dialoogfase heeft het consortium de mogelijkheid gehad om, verdeeld over 3 dialoogronden, met de opdrachtgever van gedachten wisselen over het ontwerp, de gebruikerswensen, de contractuele en de financiële uitgangspunten.

Het cultuurcluster is opgesplitst in verschillende kleinere volumes, gegroepeerd op een verhoogd plein.  De kleiner volumes passen binnen de context en de schaal van het plangebied en bieden de mogelijkheid om de identiteit van de verschillende gebruikers te versterken. De gevel van de bibliotheek is uitgevoerd in natuursteen met verticale raamstroken. De gevel van het centrum voor de kunsten is voorzien van een "gouden" gevel.  De geanodiseerde 3D gevormde aluminium gevelpanelen geven het gebouw een zinderende aanblik.

De volumes worden verbonden door een transparante centrale entreehal. Beeldbepalend is de houten wokkeltrap die zowel de verdiepingen als de bouwdelen met elkaar verbindt.

Het nieuwe complex krijgt de naam Zinder. De naam weerspiegelt alle sprankelende en opwindende activiteiten die er in de toekomst gaan plaatsvinden en  geeft gelijktijdig een beschrijving van de uitstraling van het gebouw.

Gemeentehuis Hardenberg

OCC Den Haag

Stroomversnelling