CasesHolderPage

Stroomversnelling

VolkerWessels Stroomversnelling

In 2013 tekenden vier bouwbedrijven en zes woningcorporaties de deal ‘Stroomversnelling’. Doel daarvan is het renoveren van 11.000 woningen tot een woning met nul-op-de-energiemeter. Daarna volgen nog eens 100.000 woningen. Het voordeel van deze renovatie is dat de woonkosten, huurprijs plus energiekosten, voor de huurders in de meeste gevallen gelijk kunnen blijven.

Namens Archiment is Werner Schultink vanaf het begin van het project als specialist aangeschoven om VolkerWessels als één van de deelnemers te helpen bij het realiseren van hun ambitieuze doelstellingen. Tijdens het jarenlange traject is hij dankzij zijn kennis en ervaring een onmisbare spin in het web gebleken.

Werner is de schakel tussen de bouwer en de corporaties. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van het concept.

 

Werner: "Door de businesscase ‘Stroomversnelling’ moet je anders tegen het standaard bouwproces en bouwwijze aankijken. Dat is nu net waar ik mij als een vis in het water voel. Niet belemmerd worden door bestaande regels en de uitdaging aangaan om nieuwe bouwmethoden en oplossingen toe te passen."

 

In de beginfase was Werner namens Archiment ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, maar inmiddels heeft VolkerWessels daar een team voor ingezet. Daardoor houdt Werner meer tijd over om met corporaties in gesprek te gaan over tenders, de business case uit te leggen en vertellen hoe het concept in elkaar zit. Want dat is precies waar zijn kracht ligt.

Na het pilotproject gaat VolkerWessels de lessen die hier worden geleerd organisatiebreed inzetten. Daarvoor is al een nieuwe werkmaatschappij opgericht, evenals een bedrijf dat het installatieconcept verder uit gaat rollen.

“Mijn kennis en ervaring op het gebied van woningbouw en in het bijzonder renovatie komen in dit project perfect van pas.”

Werner Schultink, senior projectmanager

Bijenkorf

OCC Den Haag

Expeditors