CasesHolderPage

Gerechtsgebouw Breda

Het consortium inBalans b.v. i.o. is in het voorjaar 2013 door de Rijksgebouwendienst geselecteerd als één van de drie partijen om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS nieuwe huisvesting voor het gerechtsgebouw in Breda in opdracht van Raad voor de Rechtspraak en het Parket-Generaal. Archiment maakt als procesmanager deel uit van het consortium.

De PPS opdracht betreft een geïntegreerde Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO) overeenkomst. Deze overeenkomst behelst in hoofdzaak het ontwerpen, bouwen, inrichten, (gedeeltelijk) leveren van facilitaire diensten, onderhouden, financieren en ter beschikking stellen van een gerechtsgebouw met parkeervoorziening en terreininrichting in het nieuwe Stationskwartier van Breda. Het programma omvat een gezamenlijke huisvesting voor de Rechterlijke Organisatie in Breda: de Rechtbank Breda, het Arrondissementsparket Breda-Middelburg en de Raad voor de Kinderbescherming.

De nieuwe huisvesting ligt binnen het door de gemeente Breda en NS Poort te ontwikkelen Stationskwartier. Het stationskwartier is aangemerkt als één van de nieuwe sleutelprojecten; Via Breda. In het sleutelproject staat een nieuwe OV-terminal centraal en met aansluiting op het internationale spoornetwerk voor hoge snelheidslijnen Rotterdam - Antwerpen.

De omvang van het nieuwe gebouw komt uit op circa 27.000 m² bruto vloeroppervlak exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting.

Het nieuwe gerechtsgebouw opent in 2018 zijn deuren aan de Stationslaan.

Hoogstepunt

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw bij het station in Breda bereikte donderdag 6 juli 2017 het hoogste punt van maar liefst 66 meter.
Reden voor InBalans (een samenwerkingsverband tussen Facilicom en de VolkerWessels bedrijven Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties), het Rijksvastgoedbedrijf en de toekomstige gebruikers om iedereen te bedanken en traditiegetrouw de vlag te plaatsen en de kapfooi aan de bouwvakkers te overhandigen.

Hoogstepunt gerechtsgebouw

Expeditors

Schiphol

Wildlands